Podsumowanie realizacji
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Powidzu przy współpracy z Bankiem Żywności w Koninie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
– warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
– skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
– mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
– mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
– cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
– tłuszcze (olej rzepakowy),
– dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 166 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
– 8,077 ton żywności;
– 822 paczek żywnościowych
4. W ramach Podprogramu 2018 dla 166 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:
– Kulinarne – spotkanie dla 13 uczestników
Dodaj komentarz
Twój adres email nie zostanie opublikowany *